Index

Mars: West Valley.

In deze vallei bevinden zich:
Fossielen, honderden graven, beeldhouwwerken, graveringen, tekeningen en schilderingen.
Hier   http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA10214   is de foto (+/- 130 MB ) te dowloaden.

Klik hier voor een serie van zo'n 200 foto's waar uitgebreid opgegeven is wat er aanwezig is.

Totaal overzicht van deze serie foto'sHieronder bevinden zich wat opmerkelijke (laatste) vondsten die op de foto voorkomen:
Een schaar en speelgoed op deze foto!

1] 2] 3]

Alle drie de foto's zijn van precies hetzelfde gebied. Foto 1 is ongewijzigd terwijl foto 2 en 3 verscherpt zijn om voorwerpen beter te kunnen zien.

Op deze deelfoto is te zien dat er een schaar (10129, 00990) ligt op het oppervlak van Mars. Op foto 3 is de schaar rechts aangegeven door in totaal vijf pijlen.

Links op de foto zijn wat voorwerpen te zien, sommige zijn aangegeven met pijlen, wat mensachtigen en dieren zijn die onderdeel kunnen zijn van een speelgoedtoestel zoals die rond 1950 verkocht werden op Aarde. Er liggen nog meer van deze speelgoedtoestellen zoals bijvoorbeeld op punt (09630, 01321).
Dit stukje van de foto bevindt zich linksonder op deze foto PIA10214!
Die 'Z' rechtsonder op de foto verwijst naar een dier wat op een zebra lijkt. De foto hieronder, de volgende foto, laat het iets beter zien en daar is nog meer op te zien.
Op deze foto is die 'zebra' beter te zien en er zijn meer mensachtigen te zien!
Onbekend mensachtig hoofd


Op deze foto's is een hoofd te zien van een mensachtige. Het is mogelijk een pop en behoort mogelijk bij een stuk speelgoed.