Home   Index artikelen met commentaar   e-mail: bert@awrvb.nl   adres

  Datum:   2011-11-16 05.50
  Plaats:   Utrecht
  Land:   Nederland


Was de beruchte Ark van Noach een woonboot of een handelsschip of beide?





  Enige maanden terug was er (voor zover als ik nog weet was het) op zone reality een uitzending van Unsolved Mysteries over 'De Ark van Noach'. (Ik heb die documentaire op een van de externe harde schijven.)

  In de documentaire waren twee verschillende plaatsen waar vondsten waren gedaan en zoals het hier http://unsolvedmysteries.wikia.com/wiki/Noah%27s_Ark is beschreven werd het ook in de documentaire uitgelegd. Wat nu opvalt is dat er wordt geruzied over welke de echte Ark is en als de geschiedenis erbij wordt gehaald met de verhalen over de bossen die er vroeger waren waarin er volgroeide bomen waren die veel groter waren dan tegenwoordig omdat tegenwoordig bomen de kans niet meer krijgen om zo groot te worden en vroeger wel dan lijkt het er voor mij op dat er meerdere van die grote boten waren en dat ze gebruikt werden als woonboot of handelsschip of als beide. De vraag blijft welk soort mensen eigenaar waren van die boten. Dat er later niet meer van die boten konden worden gebouwd ligt volgens mij aan het gegeven dat bomen niet groot genoeg meer konden worden doordat er roofbouw werd gepleegd op de bossen en die kleine bomen te zwak waren voor zulke grote schepen. (Dit gebeurde ook op Paaseiland waardoor de bewoners op Paaseiland geisoleerd raakten.)

  Het voor buitenstaanders verbazingwekkende feit dat beide boten nu op grote hoogte boven de zeespiegel liggen komt omdat dat gebied omhoog geduwd wordt met een snelheid van zo'n 30 centimeter per jaar als ik me niet vergis (Het was nogal veel centimeters per jaar). Duizenden jaren geleden was dat gebied een laagvlakte waar rivieren doorheen stroomden en misschien zijn die boten domweg gestrand in de tijd dat die rivieren zo'n beetje ophielden te bestaan.

  Voor meer informatie zoek via Google unsolved mysteries noah's arc

  http://www.unsolved.com/index.html

  In Irak woonden / wonen mensen die op precies dezelfde manier leven op woonboten alleen zijn die (tegenwoordig) gemaakt van riet en dat is heel opmerkelijk want het is niet uit te sluiten dat zij tot dezelfde familie / groep mensen behoren die afstammen van die vroege groep mensen die leefden in de reusachtige boten. Saddam Hoessein heeft geprobeerd om die mensen uit te roeien en ik weet niet wat er nog van die groep mensen over is. Er zal nog wel meer onderzoek naar gedaan worden lijkt mij zo.


Bron:   Eigen artikel uit facebook


Bert Reijersen van Buuren